Ett exempel på en Grand Tableau med Lenormand

Tänkte dela med mig av ett exempel på en traditionell läggning med Lenormand, en Grand Tableau. Läggningen är för en ambitiös man i sina bästa år som har många bollar och idéer i luften och flera projekt på gång så vi ska se om vi kan hitta några bra råd och riktlinjer i korten.

Tror det är första gången jag har fått upp ett personkort som första kort i en tableau. Det betyder att den här mannen har total kontroll över sitt liv och är en person som bara ser framåt. Han vet vad han vill, och kikar man lite på korten framför honom så förstår man också att han precis fått en ny stark relation i sitt liv som är lite av ödesmättad, betydelsefull och avgörande. Som ett nytt kapitel helt enkelt. Han ligger som sagt i första huset vilket tillhör ryttaren. Så det här är någon med hög energinivå, tänk hästkrafter och snabba starka bilar, luft och kvicksilver, tornado, orkan, virvelvind. Ambitiös ja, allt ska helst ske just nu och på en gång.

De tre första korten i en tableau berättar vad som sker i frågarens liv precis nu och där finns en känslorelaterad ödesrelation, någon som precis kommit in i hans liv och som också kommer att ha en betydelsefull inverkan. Hjärtat hamnade i klövrets hus så relationen kan trots ödesklockorna ha varit oförutsedd, en chansning och kan även bli kortvarig. Men även något han inte kan komma undan.

Han är en riktigt social varelse, en sällskaplig man och vill ständigt röra sig bland andra människor i olika sociala situationer. Hans familjeband är riktigt starka och han ser sig själv som familjens överbeskyddare. Han ser det som sitt ansvar att ta hand om och beskydda sin familj. En traditionell  patriark. Blod och familj först. Familjerötterna är allt.

Raden framför mannen är vad som ligger framför honom och där har vi då den här nya ödesrelationen. Det finns lite problem här, banala problem egentligen men som ändå kan ge en separation eller åtminstone en känsla av ensamhet och instängdhet. Kollar jag på i vilka hus probelmkorten ligger i så är det hem och familj, och då korten redan påpekat hans egna starka känslor och koppling till sin familj, hem och rötter så gissar jag att problemet hamnar någonstans där. Men då raden ändå slutar med två fina kort, den trofasta hunden och den varma beskyddande björnen så tippar jag på att den här relationen ändå kommer att vara varm, äkta och bestå. Då kvinnokortet i leken inte hamnat i närheten av den här relationen så tror jag inte att det handlar om den som kommer att bli kvinnan i hans liv, utan någon annan.

Raden under mannen där hittar jag ringen, ett förbund, löfte, relation som kommer att klippa av banden till hans rötter och familj. Bilden börjar klarna. Hans nya relation hotar tydligen hans band till familjen på ett eller annat sätt. Lien som är det ”klippande” vapnet i den här raden ligger i storkens hus. Storken är en flyttfågel och då mannen har rötter i flera länder och själv rör sig säsongsmässigt mellan dessa länder så gissar jag att den nya relationen kommer att hota hans rörlighet och då läggningen beskrivit honom som luft och kvicksilver så förstår man lätt varför.

Läser man sen diagonalen så ser man att mannen bär på en dröm att studera något som skulle göra hans jobbsituation bättre, så att han hade fler karriärsval. Men det ser ut att bara vara drömmar än så länge då molnen skymmer vägen och man bara kan se hans önskan. Så ska den här drömmen kunna förverkligas så krävs det riktiga förändringar i hans liv först och att han verkligen jobbar hårt mot sitt mål.

När jag ska kolla hans affärer så ser jag att han har svårt att fokusera på en sak, det är mycket han brinner för. Pappersarbetet går inte så bra. Nattjobben kommer ge honom bekymmer och drömmen om att studera är viktig. Så skippa nattjobbet, fokusera på ett arbete/karriär, utbilda dig så att pappersarbetet fungerar bättre.

Då han är lite av en entrepreneur så kikar jag även på räven för jobb. Där kommer han snart göra något helt nytt han ännu inte vet något om. Det kommer bli lite tjafs, men han kommer att jobba bra tillsammans med en annan person och de får riktigt goda vitsord.

Det ser ut att hända mycket kring familjelivet, högtider, födslar, bröllop och begravningar, gräl och svek, tillflöde av pengar och tillgångar. Stor familj?

Till sist, ödeskorten: Du kommer alltid att ha fantastiskt bra och goda arbetsval även om du blir motarbetad. Skiter det sig, så kommer alltid något nytt.

 

~ av Bappho på februari 12, 2019.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: