Vår och nya planer.

Det är fortfarande kallt och minusgrader på nätterna, men att planera för trädgården kan man aldrig börja med för tidigt, så även fast fingrarna fryser till is när jag påtar i jorden så värmer solen i ryggen och storspovens sång lovar varmare dagar inom snar framtid.

Jag måste erkänna att jag i flera år haft attans otur med mina alruneodlingar, de vill inte komma upp, inte det allra minsta, så det är dags att pröva något nytt.

Så jag tänkte att jag i år ska följa Harold Roths (Alchemy-works) odlingsanvisningar att först ha fröna i vatten i kylskåpet i två veckor, skölja med kallt vatten varje dag och sen hålla odlingen så långt från sol jag bara kan, alltså i full skugga. När jag tänker efter, den gången jag nästan fick upp alla frön till plantor, så var det när jag fortfarande bodde i lägenhet och då hade jag odlingen på en balkong i norr, alltså i skugga hela dagen.

Jag lyxade också till det och köpte ett litet minidrivhus i plast med extra höga krukceller med plats för rötter, Rootrainers hette det, så att alrunerötterna ska få en så bra start som möjligt. Nu håller vi tummarna!

~ av Bappho på april 19, 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: