Saft på Spansk körvel med en skvätt rabarberdricka.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Jag hade turen och upptäckte ett förvildat bestånd Spansk Körvel och eftersom det var himmelriket att tugga på blommorna så tänkte jag att jag måste pröva att göra saft på dem. Jag hittade inget recept när jag sökte på nätet så jag följde mitt fläderrecept (60-75 klasar till 2l vatten) minus citronerna. Eftersom körvelns klasar är mindre så tog jag fler klasar och så hade jag en klick honung i receptet. Resultatet blev en bedövande blommig Kungen av Danmark smak som var riktigt god i sig själv.

Sedan gjorde jag kokt rabarberdricka (1kg rabarber, 2l vatten, 2 dl socker och fyra nejlikor) och den använde jag för att spetsa saften jag hade gjort på körveln. Man toppar bara med en liten skvätt så att rabarbern inte tar över i smak. Resultatet är den godaste saft jag någonsin druckit. En riktig gudadryck. Som Jenka tuggummi. Mums!

Uppdatering 9 juli 2014: Att blanda 50/50 med flädersaft är nästan lika toppen! Jag ska definitivt plantera ett hav av växten så att jag har saft året runt.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

~ av Bappho på juni 13, 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: