Whitman’s Old Gypsy Fortune-Telling Cards

Jag hittade de här gamla spåkorten från 40-talet på etsy ganska billigt i veckan så jag slog till och köpte dem. De skiljer sig inte speciellt mycket från Lenormandkorten så det blir inga större problem att läsa dem.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Det är 36 kort i leken och den är numrerad. Signifikatorkort är kung och drottning och symboler den har gemensamt med Lenormand är, solen, månen, huset, nyckeln, buketten, lien, räven, barnet, ormen, ryttaren, brevet, liljan, storken, ringen, molnen, hunden, ankaret, mössen, riset, klövret, stjärnan och hjärtat. De andra korten förutom damen och kungen är sjuk person, grisen, handslag, katt, svärd, flammor, Cupid, blixt, trasig spegel, tåg, brud och kassaskåp. Man läser korten med en Grand Tableau (Det Stora Spelet), fast man lägger två kort över 8×4 raderna och två kort under. Tekniken är ”när och fjärran”, man läser alltså korten efter var de hamnar i relation till signifikatorn och tolkningen av symbolerna följer Lenormand väldigt nära, vilket inte är så konstigt då denna lek är en variant som bygger på de äldre Lenormandkorten.

Här går det att läsa häftet till korten online: INSTRUCTION BOOKLET.

Andy Boroveshengra har även skrivit ett blogginlägg om korten och hur de ska läsas, här: WHITMAN OLD GYPSY FORTUNE TELLING CARDS

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Passade på att lägga ett stort spel över mig själv. Ingen speciell fråga utan bara en allmän beskrivning över mitt liv här och nu och närmsta framtiden.

Det ser inte så ljust ut, varken hälsomässigt, ekonomiskt eller eventuellt kärleksliv. Vilket faktiskt stämmer rätt bra på alla håll och kanter är jag rädd och något jag redan vet kommer att hålla i sig en längre tid, vilket också den krossade spegeln indikerar. Men det finns också kommande positiva förändringar och stor framgång, med erkännanden och uppskattning för det jag gör, som i sin tur leder mig till nya trevliga bekanskaper (och tyvärr en del inställsamhet och smicker), så det finns väl något att hämta kraft från i den nära framtiden ändå, puh!

~ av Bappho på april 8, 2014.

2 svar to “Whitman’s Old Gypsy Fortune-Telling Cards”

  1. hej viken bra sida du har spänande undrar hur man gör magi för och få lite pengar för och bli skuldfri och kan du spå

    • För att kunna svara på det på ett bra sätt måste jag veta mer, för det kan ju bero på många olika saker att man har eller fått dålig ekonomi.

      Och ja, jag kan spå 🙂

      Vill du lära dig mer om magi och kunna ställa frågor så rekommenderar jag dig att besöka detta forum: Häxor iFokus http://haxor.ifokus.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: