Enchanted Lenormand Oracle

1380727_10201121409050500_192188963_n

Efter att länge ha följt Caitlín Matthews arbete med The Enchanted Lenormand Oracle i The Lenormand Study Group så var det en spännande och efterlängtad upplevelse att äntligen få öppna paketet från posten med spåkortsleken och den tillhörande boken. 

Allting är förpackat i en riktigt hård låda, leken, boken och själva arbetsbladet för läggningen The Grand Tableau, Den Stora Leken. Tyvärr så är själva facket för kortleken ganska tajt så risk finns att korten får repor och blir skadade om man ska ta upp och ner dem ofta, speciellt eftersom de efter en tids användande kommer att bli ojämna och leken mer tjock. Själv valde jag att lösa det med att ha korten i en egen påse.

1384295_10201178632801058_1965696256_n

Själva korten är ganska små, ungefär som ”Blå Ugglan”, 55×85 mm, tjocka och högblanka. Själv är jag inte så förtjust i den här nya flugan att alla kort ska vara blanka eftersom jag tycker att det speglas i dem och det stör mig, men det tar väl bättre fram färgen i dem.

Konstnären heter Virginia Lee, dotter till Alan Lee – creative director och konstnär för Lord of the Rings. Varje kort har en kristallkula där man kan se kortets symbol, vilket länkar korten tillbaka till dess rötter som kaffesumpsbilder på ett ganska fiffigt sätt.

Runt kulorna är ett intrikat mönster av snirklande trädrötter med murgröna och dessa grenar bildar i sig ett mönster som binder ihop korten när man sedan lägger ut dem och det är nog hemligheten till varför jag blir mer och mer förälskad i dem. På något visuellt sätt hjälper det till att också binda ihop berättelsen korten berättar. Jag köpte faktiskt inte det här paketet för korten utan för boken eftersom jag föredrar de gamla traditionella lekarna. Min hjärna kopplar fortare ju enklare bilderna är så jag blir störd av för mycket detaljer. Men här blir läggningen en helhet med en ”strip” av små spåkulor som visar mig bild efter bild. Fantastiskt!

1380218_10201178693362572_1919032380_n

Tyvärr är det mörkt inne och jag har bara min mobil att fota med så bilden gör absolut inte leken rättvisa.

Korten skiljer sig lite från en traditionell uppsättning. Först är det kortet för riset, the rod/whip. I flera lekar kan man se både en piska och ett ris och många ser på riset som en sopkvast. På de riktigt gamla korten kan man se ett bundet ris som ligger på ett köksbord och då förstår man att piskan och riset är två instrument för samma ändamål, disciplin, tillrättavisande, lära sig vad som är rätt och fel etc. Därför tycker jag att det känns lite fel att i den här leken hitta en kvast istället för ett ris, men Caitlín har också lite annorlunda betydelse för det här kortet där hon lagt till kvastens sopande och renande egenskaper.

1380708_10201178856926661_518423947_n

Ett annat kort är korset som här fått bli ”crossing”, övergång. Många upplever korset som bundet till just kristendomen och därför är det ändrat här och delvis tolkningen också. I övrigt har leken två kort vardera för kvinnan och mannen så att man kan välja både hudfärg och vilket kön frågeställaren känner sig dragen till och så är det ett extra kort för siaren med en bild av självaste Mademoiselle Lenormand.

1385386_10201178872367047_1910483899_n

Boken är den bästa jag hittills läst på engelska. Bra och lättläst för en nybörjare, samtidigt som det finns så pass mycket nytt så att det också blir roligt för den som redan lärt sig grunderna. Beskrivningen av korten går aningen utanför de allra mest traditionella men stämmer väl överens med hur korten brukar tolkas på Lenormandforat, så man känner gott igen sig. Ett bra köp, och billigt!!

~ av Bappho på november 8, 2013.

4 svar to “Enchanted Lenormand Oracle”

 1. Hej, det var ett par saker jag ville veta mer om.
  Men är inte den officiella typen.

 2. Hej igen, jag är inte kunnig på nätområdet, därav viss försiktighet. Men inläggen här blir inte synliga, som på facebook. Jag är i reträtt, helt icke-offentlig och tyst i det stora hela. Men glugg ut på nätet, för att se vad spår som finns av kvinnors äkta inre verksamhet.
  Men, en fråga; vad gör du med alla dina böcker? Ett bibliotek vore en välgörande insats, kanske i form av medlemmar? För folk som är mindre bemedlade och även för dem som inte ska äga, utan vara på resande fot.
  Jag funderar över Ida Craddock, läste lite på amazons bokhylla.
  Jag blev även sedan slagen av tanken över vad egentligen som låg bakom häxprocesserna, när jag flyktigt insett vidden av männens hemliga ordnar i Europa. Men vad går att veta? Tänk den som kunde få ett samtal med den där ‘Sonya’ ändå.
  Min utövning har rötterna i Himalaya och därav ovetandes om det västerländska. Finns utanför Bollnäs, i ouppkopplad rymd. Om du kan låna ut en bok, skicka sms på 0706013313, om inte så hur som tack för Get-Lina, det är en slags inkarnation. Vänligen hälsar Siri : )

  • Jag är inte själv så värst bemedlar och befinner mig längst ner i botten men jag är duktig att hitta böcker som jag sedan fjärrlånar på biblioteket, så 90% av böckerna jag läser kommer därifrån. Sedan har jag nära vänner med samma intresse som kastar böcker i min väg och så har vi marknaden där man handlar begagnat, vilket jag gör med det mesta, inte bara böcker 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: