Kattila kätil, mina kära kätzlar!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Oj, vad jag har gjort mig ett fynd! En stor gammal flatbottnad järnkittel för blott 100 bagis. Jag blev förälskad vid första ögonkastet och tänkte, den måste följa med mig hem! Inte för att jag har för få kittlar i min ägo. Jag har en fin samling där min stora, helt oanvända trebenta tjockis är storfavoriten och en i samma design fast liten, liten kommer som god tvåa.

Jag ser det som min plikt att rädda alla oförstörda kittlar jag ser från blomkrukedöden, vilket betyder uppborrad botten och sakta död av rost.

Som symbol står kitteln för både skapande och transformation, födelse och död, och är magisk förstås. Det man stoppar i förändras och får nytt liv.  Därför gör jag mina besvärjelser inuti en kittel. Och praktiskt är det också. Sidorna ger lä när man ska ha tända ljus utomhus och inte gör det något om man spiller vax, har hett rökelsekol o. s. v.

Jag har precis invigt och prövat det nya fyndet när jag kastade ut för en god vän igår kväll och från och med nu kommer den att vara mig en god kompanjon år framåt. Med sin flata botten blir den lätt till ett portabelt altare. Tur man är en riktig loppiskärring!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

~ av Bappho på juni 3, 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: