..korp, korp!

corvus

Korpar korsar ofta luftrummet över mitt hus, på sin väg mellan soptippen och skogarna söder om sjön. Det är sällan de stannar till, förutom en snabb jakt över vattnet ibland. Jag hör dem dagligen även om jag inte alltid ser dem.

Tyvärr har det varit tvärtyst det senaste året, så jag har varit orolig över att de blivit skjutna eller så. Det är visserligen fridlysta men skyddsjakt vid soptippar är dumt nog tillåtet.

Den här våren har varit annorlunda. Varje gång jag går ut ser jag en eller två korpar på låg höjd som verkligen retar byns kråkor till vanvett. Oftast ser man ju hur det är kråkorna som tjuvar ägg och nykläckta ungar, men nu har de fått farlig konkurrens och får passa sig själva och sina små knytt.

Jag tror faktiskt Östansjö fått sitt första bofasta korppar! ..och inte speciellt långt från mitt hus. I’m blessed!!!

Korpar har alltid fungerat som budbärare och vägvisare för mig och framför allt som väktare och portöppnare. Korpar kan leva simultant i flera dimensioner, både i tid och rum, och på så sätt fungera som en beröringspunkt för en sådan som jag och är perfekta siarfåglar. Genom att låna korpens hamn kan man resa både framåt och bakåt och genom alla världarna.

Orakelguden Apollon hade en korp- eller kråkkompanjon, Corvus. Det sägs att Corvus var Delfioraklets röst. Corvus kunde flyga högt över allt och det var genom denna förmåga som Apollo kunde se det förflutna, nuet och framtiden, för när Corvus låter Apollo bebo hans kropp, kunde guden se genom tiden. Inte helt olikt Oden och hans två korpar.

Kanske finns det ännu ett budskap till mig. Att en pakt jag slutit har burit frukt.

~ av Bappho på april 29, 2013.

2 svar to “..korp, korp!”

  1. Vilken fin korp! Vart är bilden ifrån, vem har ritat den?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: