Mary-El och Varulvar

Även en fattig sista veckan före löning kan ha något roligt att erbjuda, trots minimalt intag av allehanda godsaker. Därför planerar jag alla mina adlidris-köp så att jag får ett paket när det är som skralast i kassan. Som en sol i mörkret. Extra välbehövligt denna dystra gråa november.

Jag har länge gått och suktat efter den här leken, Mary-El Tarot, inte för att jag tror den är så lätt att spå med utan jag älskar bilderna och konstnären. Mat för sinnet plus att den slår någon inre sträng i hjärtat och mitt undermedvetna. Suggestiva bilder som suger in mig på en längre resa i okända marker.

Leken påminner om Thoth, Crowley’s lek med inslag av både ockultism, shamanism och egyptisk mystik. Jag misstänker att jag kommer att återvända till de här korten både en och flera gånger.

Jag har också hämtat ut ett fjärrlån. Varulven i Svensk Folktradition av Ella Odstedt 1943. Jag har strecktläst den så jag har snart läst ut den och jag tror att jag kommer att skriva lite om Wargamor om ett par dagar. Den här boken finns också i nytryck av Malört Förlag om någon skulle vara intresserad av att äga ett exemplar.

~ av Bappho på november 14, 2012.

6 svar to “Mary-El och Varulvar”

  1. Jag har varit nyfiken på den här leken ett tag nu. Är du nöjd? använder du den ofta?

  2. Hej!

    Vad jag förstår så kan du ett och annat om magi. Jag söker professionell hjälp för en specifik situation, kar du möjligen hjälpa mig?
    //C

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: