Lenormands spådomskort

Jag behöver ett nytt spådomssystem som är mer praktiskt för det jag gör, något som beskriver världen utanför och vad som händer där istället för den inre världen.

Jag tänkte först att jag skulle lära mig ett nytt system med tarotkorten, men så har jag sett en lek användas i chatten till Lucky Mojo’s Blogradio som fångat mitt intresse. Lenormand. Jag lyssnade på ett avsnitt där de tog upp korten i själva programmet och då bestämde jag mig för att beställa en egen lek och nu är jag fast i en ny besatthet.

Jag beställer lekar, en massa böcker, går med i grupper och klasser och har nördat ner mig ordentligt. Det finns en liten risk att det kommer att bli lite Lenormand-tjat här en tid framöver men jag har också passat på att skaffa mig en speciell blogg där jag kommer att föra journal. Min Lenormand Journal har jag kallat den.

Mitt allra första bokinköp var ett gammalt häfte från slutet av 1800 som beskriver Spåkvinnan Lenormands liv och verksamhet. Visserligen är det inte hon som skapat korten, utan de har bara fått låna hennes namn, men jag tror hennes ande vilar nära korten så jag ville förstås ändå, först och främst lära mig mer om henne.

Marie Anne Adelaide Lenormand föddes den 27 Maj 1772 i Alencon och dog i Paris 25 Juli 1843. Hon var författare och professionell siare och hade många välkända kunder, bl a ledarna under den franska revolutionen.

Kalmar Tidning 25 juni 1891

~ av Bappho på juli 8, 2012.

9 svar to “Lenormands spådomskort”

  1. Åh, nu blev jag själv sugen :O

  2. Man tackar!, det där häftet finns det med att köpa någonstans, eller en pdf fil måhända? 🙂

  3. 36 ynka kronor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: