Skåda in i dimman

Dimman låg tät och ogenomtränglig när jag vaknade. Det var kyligt och rått och jag tänkte att solen säkert skulle spricka upp efter en snabb tvåtimmars promenad runt sjön. Att ge sig ut i dimma är mer roligt än man kan tro. Man syns nämligen ganska dåligt så man får en större chans att se vilda djur på nära håll. När vi skulle passera rätt över sjön vid östra delen så kom ett par gäss flygandes någon meter över vattnet och jag var tvungen att ducka för att undvika en direkt krock. Något större djur rörde sig vid strandkanten en fotbredd ifrån där jag stod och dök snabbt ner i vattnet innan jag hann uppfatta vad det var för art. Min kropp tänkte krokodil, och hoppade en meter upp i luften, men det var säkert en mink eller en lurande storgädda. Om det inte bara var storormen som rörde på sig i vattnet.

Om man är intresserad av att se in i andra dimensioner, besöka det underjordiska och skåda andra världar så är dimman ett riktigt bra verktyg. Och dimma över vatten, än bättre. Detta är tusen gånger mer effektivt än kristallkulor och allehanda svartspeglar. Man befinner sig ju också på precis rätt plats, vid rätt tid, då portarna står öppna.

Jag har en bra plats vid västra sidan av sjön där det går bryggor rätt över. I mitten av sjön så har de muddrat bort vass så det går som en väg som försvinner bort i fjärran. Där kan man sätta sig ner och skåda sig bort i fjärran och låta dimmorna göra sitt 🙂

Jag spenderade en stund där i dag och när jag var klar och skulle ställa tillbaka mina ögon och mitt seende, så kom det en stor blåsvart korp inflygandes alldeles bakom mig och så flög den fram genom dimman längs gatan genom vassen och försvann. Kändes lite mäktigt faktiskt. Korpar har ju alltid en air av mystik med sig.

mmmmm

~ av Bappho på april 25, 2012.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: