Rökelse med torkad frukt och vin

När solen vänt och dagarna börjat bli längre så vaknar inspirationslustan inuti mig till liv. Jag tittar i frökataloger, planerar kommande sommar och startar gärna några nya projekt. Jag var ganska duktig i somras att skörda en massa, allt från vilda örter och rötter, till enbär och kådor, så nu har jag ett mindre skafferi att skapa rökelser av. Mitt första arbete blir rökelser gjorda på torkad frukt, vin och honung.

Jag tänkte göra flera små satser så att jag kan pröva mig fram utan att ruinera mig själv på de mer dyra ingredienserna. Till första satsen använde jag vanliga russin och en skvätt starkglögg jag sparat sedan i julas. När de legat i blöt ett dygn så finfördelade jag russinen, pressade ur all överflödig vätska och delade det i två satser.

Jag tog fram två mortlar och i den ena skulle det bli en nekromantiblandning, innehållande växter, rötter och kådor som är till hjälp att locka fram de döda plus hjälpa mig att se dem bättre. Opoponax och balsampoppelknoppar var grundkådan.  I den andra morteln blev det en blandning av väldofter som ska bli ett offer till gudar och väsen. Så där i åkte allt som doftar helt ljuvligt.

Andra satsen gjorde jag på blåbär och rödvin med slånbärskaraktär. Grankåda, ekmossa, spån av eneträ, enbär med barr åkte ned. Den färdiga produkten skiftar faktiskt i blått.

Nu ska jag åka och köpa torkade körsbär.

~ av Bappho på januari 20, 2012.

2 svar to “Rökelse med torkad frukt och vin”

  1. Oj, snacka om att jag blir inspirerad!
    Det här vill jag också pröva någon gång.

  2. Jag har faktiskt gjort en omgång idag också. Verkar inte kunna sluta 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: