Att sälja, eller inte sälja..

Jag drömde i natt att jag besökte en stilla bäck där det sprang fram en källa och jag tog ett helt underbart bad i solskenet. Sedan fick jag besök av en kvinna och en man. Den ena gick jag tillsammans med i grundskolan, den andra i gymnasiet. Den ena nu politiker, den andra jobbar med jämlikhetsfrågor. Ingen av dem har jag träffat eller pratat med i vuxen ålder. De sa till mig, du måste skriva en bok och börja ta betalt för din häxkonst.

Antagligen så är jag påverkad av alla dessa ”häxor” i min omgivning som nu helt plötsligt, i drivor, kommit på att de måste ta betalt, vare sig de har något att sälja eller inte. Precis som om det vore den enda rätta vägen att fortsätta..

Jag har alltid haft svårt för kombinationen andlighet och pengar och det finns också stora frågetecken hos mig att köpa häxkonst och trolldom, för det är väldigt, väldigt lätt att bli lurad.

Så vad skulle jag kunna tänka mig att betala för.

Om någon har en kunskap jag beundrar, ser upp till, vill ta del av då skulle jag nog köpa en bok om de skrivit någon och om jag hade pengar över, ta mig en kurs.

Hade jag ett stort problem jag själv inte kunde lösa, så skulle jag nog kunna tänka mig att be om en läsning och magisk hjälp hos någon jag vet är kunnig och tillförlitlig och inte kostar skjortan.

När det kommer till den andliga biten då är pengar ett stort nej, nej för mig. Andlighet får aldrig kosta pengar.

~ av Bappho på december 18, 2011.

5 svar to “Att sälja, eller inte sälja..”

 1. Då vet du att jag inte kan låta bli att fråga vad du räknar in i andlighet, med avseende på bloggposten jag skrev häromsistens… 🙂 För i stort så tycker vi ju samma lika.

  Det som stör mig mest med alla ”nyföretagarhäxor” är att de sällan visat något av större värde innan de helt plötsligt ska ta betalt.

  • Om jag ska kunna svara på vad jag räknar in i andlighet så måste jag ta mig en lång funderare först. Men i det stora hela så är det så gott som ingenting som har en prislapp i mitt eget häxpraktiserande eller den andliga väg jag valt.

   Om jag inte hade mat till barnen så skulle jag sälja mig själv, men i en sådan situation så skulle jag vara beredd att sälja fan och hans faster 😉

 2. Jag tar inte betalt för jag känner mig lite osäker på att jag kan ”leverera” med garanterat resultat och så känns det fel att ta betalt för häxkont. Jag respekterar naturligtvis de som tar betalt men många har tappat trovärdighet när de tar betalt., kanske för att de inte har så mycket att komma med.

 3. Hej!
  Jag ville bara titta in och önska God Jul.
  Hoppas du och familjen får en fin och magisk högtid.
  Äring och fred. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: