Septembervindar

Katjas små vindtungor har även nått mina trakter. Inga orkanvindar precis, men blåsigt har det varit. Regnblåa himlar med regnbågar, både i väster, norr och öster efter solens gång, men faktiskt inget regn. Allt gult fångar upp septembersolens strålar, allt från fallande löv till vassen runt sjön. Förbaskat vackert.

Vi begav oss iväg till stigen som går rätt över ålsjön på andra sidan E4:an. Det är alltid lika roligt att gå där när det höststormar. Marken är vattnig och sank och när träden gungar i vinden så gungar hela marken med. På en del ställen ser man delar av rotsystemet när det gungar till. Lite läskigt, men kul. Man blir alldeles snurrig och yr.

Jag passar på att räkna och beundra alla rödvita flugsvampar i vår väg. Här finns det inga matnyttiga svampar men en och annan sopp som blivit alldeles för blöt och överväxt. Ett ensamt jättekungsljus står vid Ålsjöstugan och jag passar på att ta några frön. Vattennivån är hög och blötängarna gör skäl för sitt namn och vi får huka oss när vi springer på bryggan genom viadukten under vägen.

Väl framme vid parkeringen får vi se två ugglor flyga på låg höjd in och ut i skogen på andra sidan vägen. När de flugit in smyger vi oss dit för att ta en titt, för vi förstår att de måste sitta i något av träden. Väl där hinner vi få en skymt och kan avgöra att de måste vara större ugglor än kattugglor i vilket fall. Men vad? Trevlig avslutning på kvällspromenaden var det i alla fall.

~ av Bappho på september 14, 2011.

Ett svar to “Septembervindar”

  1. Underbara fotografier! Blir glad i hjärtat av att betrakta dem. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: