Wicked Enchantments

Jag har fått ny kvällslektyr. Wicked Enchantments – a history of the Pendle Witches & their magic skriven av Joyce Froome, amanuens vid häxkonstmuseet i Boscastle, Cornwall. Jag har kikat på den tidigare men fick lust att läsa den när hon gästade Witchtalk för någon söndag sedan och berättade om boken. Den handlar om en ganska känd trolldomsprocess som skedde i Lancashire, England 1612, The Pendle Witch Trials samtidigt som den tar upp hur trollkunniga personer verkligen utövade sina konster vid den här tiden.

Det finns roliga bilder i boken, föremål från museet såsom ringar i människoben, mandragor, trolldockor och torkade mullvadsfötter. Kul, kul!

~ av Bappho på juni 10, 2011.

2 svar to “Wicked Enchantments”

  1. Hej! Intressant och bra blogg du har, jag upptäckte den i veckan. Jag har alltid varit andligt intresserad och trott på en större verklighet bortom den vi ser med blotta ögat. Under några år har jag känt en dragning åt ”häxhållet”. Jag älskar att vara i skogen och där har längtan både ökat och ändå lugnat mig och nu jag vill lära mig mer; om stenar, örter, riter och magi. Men var börjar jag? Utbudet är enormt, har surfat runt lite på internet och tittat på böcker, bloggar, forum och intresseföreningar. Kan du guida och ge mig lite tips vore jag oerhört tacksam. Hur länge har du själv varit aktiv och hur började du?

    • Oj, svårt att svara på med en enda kommentar. För mig var det så att jag hade det stora intresset redan som barn och jag hade turen att lära känna en s. k. klok gubbe när jag var 8 år som gav mig det som inte mina föräldrar kunde under min uppväxttid. Han dog när jag var omkring 20. Sedan dess har jag ägnat hela mitt liv till detta. Kanske jag hade tur också som slapp det förvirrande ”nätet” då jag sökte som mest, även om jag är glad över tekniken idag. Det är kanske bättre att besöka forum där saker diskuteras än att bara läsa hemsidor och liknande där man kan hitta mycket desinformation. En mentor om man har turen att hitta en bra och värdig. Hitta någon som kan hjälpa dig att hitta guldklimparna bland alla skitböcker 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: