The Rite Of Her Sacred Fires

Igår firades den årliga ritualen The rite of Her Sacred Fires som infaller varje år i maj vid växande måne för att ära och fira gudinnan Hekates mysterier.

Ritualen skrevs av Sorita d’Este 2010, först som en del av ett firande av att boken Hekate Her Sacred Fires blev klar, men som sedan blev en succe med människor som deltog från olika traditioner över hela världen.

Jag deltog förra året och även i år eftersom Hekate har varit en medresenär i mitt liv på fler än ett sätt. Redan som 17 åring gjorde jag en pakt med henne ståendes på en höjd överblickandes blötängarna vid ett naturligt altare jag sedan döpte till Hekates Altar. Även detta var i maj, men för exakt 25 år sedan och hon figurerar också ganska starkt i den Kybelekult à la Bappho jag tillhör nu.

Jag bestämde mig för att hålla ritualen utomhus eftersom det var soligt, varmt och vackert vid en tillfällig härd jag byggt upp. Jag har ett speciellt altare till henne vid ingången till mitt hus, men det lämpar sig inte så bra som ritualplats, speciellt inte om jag vill ha öppen eld. Vill ju inte bränna ner hela kåken.

Jag passade på att bränna min hemmagjorda kyphirökelse och doften spred sig faktiskt starkt över hela gården och tog helt över röklukten från den tända elden. Klappar mig på huvudet och känner mig nöjd och hoppas Hekate också blev det. Det fattas några få ingredienser, sedan tänkte jag göra en ny omgång, nu till försäljning om jag lyckas med den.

Som sagt, vädret var fantastiskt men just när jag började recitera min åkallan så ställde sig ett pytte, pyttelitet grått regnmoln exakt ovanför mig och så började det att regna stora tunga droppar på min kamera, på en dyr bok och annat ömtåligt jag hade lagt fram. Kan säga att jag kom lite ur fattningen. Tänkte nog mest på min kamera där ett tag.

När jag uttalade det sista ordet så slutade också molnet att gråta över mig. Tydligen gjorde jag något alldeles fel, eller så var det något som blev riktigt avundsjukt.

Efter ritualen så hade jag planerat drömarbete, vilket var riktigt lyckat förra året då jag deltog i en sorts magisk efterfest med både döda och levande människor från den esoteriska sfären där Sorita var värd och jag hamnade i en soffa bredvid självaste Gardner och han viskade flera hemligheter i mitt öra, bland mycket annat. Tyvärr så somnade ingen i huset den här kvällen och jag var tvungen att stiga upp tidigt så det blev ingen sömn alls. Ja, ja. Bättre lycka nästa gång.

~ av Bappho på maj 17, 2011.

3 svar to “The Rite Of Her Sacred Fires”

  1. Det är intressnt med drömmr efteråt. Hade själv en med okända människor som hjälpte mig med en insikt efteråt.

  2. Jag misstolkade det var ett förebud, som just nu står i mitt kök =) !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: