Fullmåne, vårdagjämning och störningar

Det har firats extra stor fullmåne och vårdagjämning. Äntligen går vi mot en tid då dagarna blir längre än nätterna. Mer timmar att göra av med. Precis vad jag behöver.

Jag har haft ganska stora störningar runt mitt hem det senaste halvåret. Allt från svarta tussar som rört sig på strategiska ställen till otur, sjukdom och död. Jag lyckades jaga iväg det en period, men nu är det alltså tillbaka igen. Jag misstänker att jag inte får sänka garden när det känns lugnt utan hålla mig alert.

Jag var ute och trummade med dottern vid fullmånen och ibland när jag trummar i en speciell takt så får jag besök av ett väsen. Jag upplever att den kommer från själva marken, men med tanke på vad det är för ett sorts väsen så kan den vara knuten till trumman också. Hur som haver så kommer den alltid in från sjösidan, närmar sig mig och sluter upp. Jag har prövat att sända ut den på uppdrag och jag kan låna dess hamn för att själv ta mig fram.

Den här dagen kom den spontant och jag passade på att sända den runt gården och huset för att jaga iväg och beskydda. Jag höll väl på i en halvtimme ungefär sedan kom sonen ut lite arg och sa, ”Vad gör ni med dörren egentligen?” Ingenting, svarade jag. Någon håller på och rycker i den och vill in! Han hörde även röster och trodde att det var vi. Jag hade stått hela tiden vänd mot dörren och från min sida så hade det varit både tyst och stilla.

Något galet måste jag ha gjort när något försöker att ta sig in när jag lägger ett beskydd. Eller hade han missuppfattat. Kanske det var något som blev ivägjagat och som försökte ta sig ut? Ja, det återstår väl att se. Men efter det gick vi runt och lade ett fysiskt beskydd också.

~ av Bappho på mars 26, 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: