Packa, packa, i små påsar..

Idag har jag försökt att hinna ta rätt på det sista av mina torkade rötter,bär och örter som jag har i rummet under vindstrappan. Är inte riktigt klar ännu. Det är meningen att det ska rensas där och sedan fungera som ett litet mörkt och svalt skafferi i väntan på det gamla antika  köksskåpet jag allra helst önskar mig.

Alla enbär är förpackade och ska användas i rökelseblandningar så småningom. Fläderbären blev rensade men det tog en evighet och det blev nästan ingenting, bara en liten påse. Den ska jag nog akta mig för att blanda in i rökelse för det sägs att man driver in djävulen i huset om man bränner fläder och jag har nog med sådan skrymt för tillfället.

Hawthorn bloom and elder flowers
Will fill the house with evil powers.

Flädern har ju lite dubbla budskap, och ena sidan så ger den beskydd men samtidigt hyser den en koppling till det onda och har varit tabu att använda.

Femfingerörten är också packad och klar. Den sägs vara ett gott beskydd mot häxor och förgörelse. Extra stark blir den om den plockas vid midsommar. Själva roten kan man bära med sig för att ge tur. Den sägs även väcka kärlek hos kvinnor om en man bär på örten.
Den passar bra att ha i en drömkudde då den sägs ge profetiska drömmar och användas i rökelseblandningar vid divination. Den drar till sig pengar, ger framgång och används också för att vinna fördelar i olika situationer.

~ av Bappho på januari 30, 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
<span>%d</span> bloggare gillar detta: